Lucrez cu oameni ca tine să facă schimbările de care au nevoie în viața lor
În mai multe cuvinte, te pot ajuta să:
- Capeți claritate atunci când te afli în fața unor provocări și decizii, astfel încât să te deblochezi.
- Construiești obiceiuri mai bune și o structură internă pe care să o folosești apoi pentru alte schimbări.
- Devii mai productiv și să-ți folosești timpul, energia și atenția mai bine.
- Ai o relație mai bună cu tine – să dezvolți compasiune, apreciere și iubire față de tine.
- Dezvolți relații mai bune cu cei din jur sau cu partenerul de viață.
- Gestionezi mai bine stresul, conflictele, emoțiile și să-ți îmbunătățești abilitățile de comunicare.
- Îți crești tăria mentală, astfel încât să faci față mai bine provocărilor din viață – pe toate cele 4 dimensiuni: Control, Încredere în sine, Angajament și Provocare.
- Identifici convingerile care te țin pe loc legate de succes, bani, imagine personală, identitate, relații etc.
- Îți identifici valorile și nevoile care te fac să acționezi într-o direcție sau alta.
- Găsești propriile resurse ca să-ți accelerezi dezvoltarea.
Dacă dorești să lucrăm împreună, completează formularul acesta sau trimite-mi un email pe adresa hello@mariaarbone.ro. Scrie-mi pe scurt provocarea prin care treci sau obiectivul tău și te voi contacta pentru a stabili o conversație de discovery.
Construiesc procese de învățare și schimbare personalizate pentru fiecare om cu care lucrez
Folosesc în principal Change Strategy Method (CSM), un proces construit de Andrei Roșca – o metodă interdisciplinară de facilitare a schimbării. Este centrată pe prezent și orientată către viitor, pragmatică, se concentrează pe rezultate și încurajează acțiunea și asumarea responsabilității.
Ca instrumente specifice, folosesc întrebări, chestionare de personalitate și de evaluare pe diferite subiecte, povești, exerciții și tehnici din discipline, precum coaching-ul co-activ, Intervenții Strategice, Terapie cognitiv-comportamentală (Cognitive Behavioural Therapy – CBT), Programare neurolingvistică (Neuro-Linguistic Programming – NLP), Milton Model, Hipnoză Ericksoniană, Comunicare Nonviolentă, Analiză tranzacțională și Psihologie Pozitivă.
Modul meu de lucru
Cred în abordări holistice – ne uităm (împreună) la provocările tale din mai multe unghiuri. E surprinzător ce ne încurcă uneori în viață.
Nu am rețete și nu dețin adevăruri absolute – Testăm, încercăm până găsim (împreună) soluțiile potrivite pentru tine, contextul și ritmul tău.
Am o abordare orientată spre soluții și rezultate – te ajut să-ți stabilești obiective cu claritate și măsurăm (împreună) progresul – facem planuri, creăm structuri și sisteme pe care ulterior să le poți folosi și pentru alte schimbări din viața ta.
Controlul o să fie la tine – tu iei deciziile, tu faci munca. Eu sunt mai degrabă copilotul care o să te anunțe de gropile, virajele și pericolele de pe traseul tău și o să te ajute să repari penele.
De ce ai lucra cu mine?
Nu am nicio miză în viața ta, așa că pot să te ascult și să îți zic ce aud de la tine cu sinceritate.
Mă pricep foarte bine să identific resurse interne despre care nu știi că există sau poate că ai habar de ele, dar nu reușești să le folosești la adevăratul lor potențial.
Am o perspectivă realistă și pragmatică asupra vieții și provocărilor – asta mă face în mod paradoxal mai empatică pentru că știu cum se simte să stăm cu realitatea din teren mai mult decât cu cea la care tânjim.
Dacă nu știu ceva o să-ți spun – și o să mă dau peste cap între ședințele noastre să găsesc soluții.
Ascult mult și îți respect ritmul – și, în același timp, o să te întrerup și o să te trag de mânecă când o să fie nevoie de asta.
Prețuiesc sinceritatea și comunicarea autentică (și feedback-ul, oricât de dificil ar fi) – asta vei primi de la mine și asta aștept și de la tine. Când simți că nu primești asta din partea mea (sau orice altceva de mai sus), îmi doresc să-mi spui asta.
Poți vedea aici ce spun cei cu care am lucrat.
Alte detalii despre cum lucrez
Subiecte personale sau profesionale: Eu nu cred în separarea aceasta. Ce se întâmplă în viața personală afectează și viața profesională și invers. Și da, vorbim și lucrăm și cu emoții și alte lucruri pe care ai putea să le consideri „soft”.
O sesiune durează: 60 de minute, dar în funcție de obiective, și în cazuri excepționale, putem lucra în sesiuni de 90 de minute sau de câteva ore.
Procese sau ședințe punctuale: Lucrez atât în procese (număr dedicat de sesiuni), cât și în ședințe punctuale de deblocare. Putem stabili asta împreună după prima sesiune – sesiunea de discovery.
Prima sesiune (discovery): E foarte importantă pentru ambii. În ea, ne cunoaștem, discutăm despre provocarea cu care vii, identificăm și clarificăm ce îți dorești (care este obiectivul tău), clarificăm ce așteptări ai de la relația noastră și de la mine, orice fel de nelămuriri ai avea legate de proces și vedem dacă putem lucra împreună – uneori asta nu este posibil. La finalul ei decidem dacă vom continua să lucrăm împreună și discutăm detaliile administrative.
Îmi poți scrie să stabilim o sesiune de discovery pe acest formular, pe email hello@mariaarbone.ro sau direct pe numărul de telefon 0761718235.
Când, cum și unde ne vedem: Stabilim împreună când și cum ne vedem. Opțiunile pe care ți le ofer sunt: față în față la biroul meu, la o cafea sau o plimbare în parc (București), online sau la telefon – în funcție de disponibilitate. Nu există o variantă mai bună sau mai puțin bună, sunt pur și simplu experiențe diferite. Eu personal, din rolul de client în propriile procese, prefer sesiunile la telefon pentru că astfel elimin din stimuli (mai ales atunci când am nevoie de deblocare și abordare mai îngustă a unei situații) și sesiunile în mișcare atunci când mă simt mai copleșită emoțional pentru că mă ajută să-mi reglez mai ușor emoțiile prin ritm și mișcare.
Frecvența: Depinde de obiectivul tău. Din experiența mea, o recurență potrivită este o dată la 1-2 săptămâni pentru procese mai lungi.
Între sesiuni: Putem să ne auzim oricând la telefon câteva minute între sesiuni.
Anularea și reprogramarea sesiunilor: Dacă vrei să anulăm și să reprogramăm o sesiune cu mai puțin de 24 de ore înainte, se consideră ședință efectuată și se plătește (excepție sunt urgențele).