Sunt, oficial, Change Strategist on a mission. Misiunea mea: să devin în fiecare zi mai bună pentru mine și pentru cei din jur. Și dacă în acest proces pot să ajut și alți oameni să facă o schimbare în viața lor, consider că am contribuit măcar puțin la bunul mers al lumii. Nu dețin rețete sau adevăruri absolute, nici nu cred că există, prin urmare învăț, experimentez, ajustez și fac în fiecare zi alegeri. Uneori mai bune, alteori nu, dar știu că dacă o cale nu merge, există mereu o alta.

Cred că cel mai mare dușman al nostru este faptul că ne mințim singuri în multe situații și de cele mai multe ori nu suntem conștienți de asta. Pe măsură ce (mi)au trecut anii, mi-am dat seama că știu tot mai puține lucruri, așa că încerc să rămân deschisă la tot și astfel să-mi demontez convingeri care mă blochează în a acționa.

Așadar, despre asta scriu aici, despre schimbare, obiceiuri mai bune, îmbunătățire, dezvoltare personală, convingeri, perspective.

Profesional:

 • Mi-am petrecut ultimii 11 în marketing și comunicare, mai bine de jumătate dintre ei în B2B. După 7 ani de management, mi-am descoperit o pasiune pentru leadership și comunicare internă. Și am descoperit că orice ai face, în orice loc, totul se reduce la oameni și nevoile lor.
 • Când eram mică de tot, mi-am dorit să fiu Andreea Esca și apoi, când am mai crescut un pic, psiholog. Nu a fost să fie cu niciuna. Încă. La 30 de ani mi-am luat inima în dinți și acum urmez facultatea de psihologie.
 • În acest moment, ajut oamenii să facă schimbări în viața lor după ce mi-am luat certificarea de Change Strategist cu Andrei Roșca. Pe scurt, lucrez 1:1 cu oameni pentru a-i ajuta în procesul lor de schimbare, indiferent ce înseamnă această schimbare, fie că își doresc să capete mai multă claritate asupra vieții lor, să-și formuleze obiective clare, măsurabile și aliniate cu nevoile lor sau să-și acceseze propriile resurse în drumul lor către destinația pe care și-au stabilit-o.

Training-uri și formări:

 • Train the Trainers Program, Whisper – Center for Strategic Change
 • Supernatural Listening, Whisper – Center for Strategic Change
 • Change Strategist Certification, Whisper – Center for Strategic Change
 • Facultatea de Psihologie (în curs)

Ce mă mână în fiecare zi:

Viața e prea scurtă ca să rămân pe loc. Am avut mereu o problemă cu timpul (sau el cu mine), așa că am devenit preocupată de productivitate, time management, organizare și eficientizare atât profesional, cât și personal. Sunt un mic data hoarder și cred cu tărie că cifrele nu mint, așa că măsor cam tot ce pot măsura cu scopul de a mă îmbunătăți, de la timp, bani, alimentație la obiceiuri.

Amânarea doare mai tare decât acțiunea. După mulți ani de luptă cu procrastinarea, am descoperit pe pielea mea că a sta pe loc cu gândul la ce-ți dorești sau crezi că ar trebui să faci doare mai tare decât a acționa.

Să învăț ceva în fiecare zi. Nu în ultimul rând, învăț, experimentez și ajustez în mod constant. Nu știu ceva despre un subiect, nu înțeleg ceva, am nevoie să rezolv ceva, citesc, caut oameni care știu mai multe despre asta. Citesc în medie 50 de cărți pe an, mai bine de o oră în fiecare zi. Dacă îmi iau un Aha! pe zi pe care pot să-l și pun în practică, consider că mi-am atins scopul.

Alte lucruri despre mine:

 • Am jurnal de la 13 ani și deși a fost unul dintre lucrurile care a contat poate cel mai mult pentru dezvoltarea mea personală, mulți ani mi-a fost rușine să recunosc că am unul.
 • Mă trezesc în fiecare zi la 05:00, fără alarmă. Pentru că adesea primesc întrebări despre acest obicei, da, dorm și nu, nu e atât de wow să faci asta. Dar este unul dintre cele mai bune obiceiuri pe care mi le-am construit de-a lungul timpului.
 • Nu-mi place graba și cred că moderația e cea mai bună cale. Nu mă împac cu extremele în aproape nimic, cu cuvintele „niciodată” și „întotdeauna” – pe acestea din urmă le simt la nivel visceral – și răutatea. 
 • Mi-am găsit alinarea în filozofia stoică și aplic multe lecții de acolo în viața zilnică.
 • Mi-a luat mult timp să mă împac cu faptul că sunt introvertită, dar acum reușesc să trăiesc aliniată cu mine și cu resursele mele interne. Ceea ce doresc tuturor.